Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 85. yıl dönümünde Düzce Üniversitesi tarafından "10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı" gerçekleştirildi.
Düzce Üniversitesi mensupları, ilk olarak 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen 10 Kasım Atatürk'ü Anma töreninde bir araya gelerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Saygı Duruşu gerçekleştirdi.
Daha sonra Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonu'nda, Fen Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen "Cumhuriyet'in 100.Yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Anlamak" adlı panel gerçekleştirildi. Panel öncesinde Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Bölümü öğrencileri tarafından şiir dinletisi de icra edildi. Öğrenciler, Atatürk'e ithaf edilen şiirleri başarıyla seslendirdi. Program, panel bölümüyle devam etti.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Cumhuriyetimizin 100. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet, minnet ve şükranla andıklarını ifade etti. Üniversite olarak Atatürk'ün 85. ölüm yıldönümüne özel panel düzenlediklerini belirten Genç, Cumhuriyetimizin 100. yılında da O'na layık olmak amacıyla yoğun programlar gerçekleştirdiklerini söyleyerek sözü konuşmacılara bıraktı.
Panelin ilk konuşmacısı İstanbul Teknik Üniversitesi İnkılap Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eminalp Malkoç, "Cumhuriyet'in 100.Yılında Mustafa Kemal Atatürk'ü Görsellerle Tanımak" başlıklı sunumunda; basın görselleri ve fotoğraf kareleri eşliğinde, Atatürk'ün kamuoyunda nasıl algılandığı, 1923-1938 Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri ve toplumsal bilinçaltı noktalarında Cumhuriyet odaklı Atatürk okuması gerçekleştirdi. Kamuoyunun Atatürk'e ve Cumhuriyete yaklaşımı konusunda önemli değerlendirmelerde bulunan Doç. Dr. Eminalp Malkoç, Atatürk'ün güven, istikrar, güç, kalkınma ve gelecek vizyonu olarak gazete, dergi ve karikatürlerde yer aldığını sözlerine ekledi.
Panelin son konuşmacısı Düzce Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden Arş. Gör. Dr. Emel Aras ise "Mustafa Kemal Atatürk: Bir Kültür İnsanı" başlıklı sunumunda, Atatürk'ün kültür politikasını hayatın her alanına dokunacak şekilde inşa ettiğini dile getirerek, O'nun kültür ve sanata verdiği önemi gerçekleştirdiği inkılaplar üzerinden anlattı.